Следвайте ни

Показваме Пловдив с уникално пано в "Дом Витгенщайн"

viber icon

Пловдивчанката Тони Пранджева откри самостоятелна изложба в Българския културен институт „Дом Витгенщайн” във Виена. Майсторката на художествена керамика е обединила творбите си в заглавието „Лирика на цветовете”. В изложбата са включени 24 творби – керамика, акварел и масло. 

Директорът на „Дом Витгенщайн“ д-р Румяна Конева представи авторката пред австрийската общественост.  Акцент в експозицията в австрийската столица е уникално керамично пано, което пресъздава емблематичния за Пловдив Античен театър.

„Всеки мой творчески порив започва с най-съкровеното и съществено за човека чувство - любовта. Тя ни дава полет и стимул за градеж, за доброта и човечност. Да творя с любов е „подправката" в моите произведения”, споделя авторката.

Тони Пранджева живее и твори в Пловдив. Завършва Националното училище по приложни изкуства в Троян, а след това - Колеж по дизайн в София. Член е на Регионална занаятчийска камара – Пловдив.

Тони Пранджева е част от „Авторите от Капана – квартал на творческите индустрии“, както и е сред занаятчиите, които обучават деца на емблематичната „Улица на занаятите“ на Регионална занаятчийска камара и община Пловдив.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?