Следвайте ни

Подаряват вкаменелости на 5 милиона години на децата в Природонаучния

viber icon

Децата ще получат безплатно фосили на изчезнали праисторически животни на милиони години в Природонаучния музей. Това ще стане този уикенд, който тематично ще е посветен на Палеонтологията. Музеят ще пуска безплатно всички деца до 7-годишна възраст.  

„Приготвили сме като подарък фосили на 4-5 милиона години. Ще връчим на всяко дете подарък в плик и с информация за праисторическото животно”, обясни директорът на музея д-р Огнян Тодоров. 

Ще бъдат раздадени фосили на скафоподи и белемни. Това се две групи праисторически мекотели, които са ровили дъното за храна със специални дълги зъби. Белемните се водят изчезнал вид. Музеят ще раздава именно от тези дълги остри зъби.

Малките ще получат и уникални вкаменелости на миди, охлюви и корали на милиони години.

Всяко дете ще получи по една вкаменелост на животно и ще има възможност да участва в ателие за оцветяване на палеонтологична тема. 

С уикенда, който е посветен на Палеонтологията музеят продължава традиционните си тематични безплатни празници в почивните дни. Първият подобен бе още през декември миналата година. 

Февруари стартира инициативата „Месец на децата в музеите на Пловдив” на отдел култура към общината. В него се включиха всички музейни институции в града. Природонаучният музей продължава инициативата. 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?