Под карантина: Посещаваме музеи от дивана

Скучаем – без значение дали защото сме под карантина, или заради обявеното извънредно положение заради COVID-19 стоим у дома. Решението е на един клик разстояние - Google Arts & Culture. Платформата обединява над 500 музея и галерии по целия свят и предлага на хората интересни виртуални обиколки. Така докато стоите у дома, може да посетите дори и далечните Кореа, Япония, Канада, Русия, Индия и САЩ.

Колекцията на Google Arts & Culture включва Британския музей в Лондон, Музея на Ван Гог в Амстердам, Гугенхайм в Ню Йорк, археологическия музей на Неапол и ред други културни места. Там можете да получите знания за изкуството, историята и науката. Ако все още се чудите какво да предложите на децата си и как да грабнете интереса им, то тези музеи определено ще свършат работа.

Емблематичният Британски музей, който е разположен в съсцето на Лондон, позволява на виртуалните посетители да обиколят Големия двор и да открият древните камъни от Розета и египетските мумии.

Тези, които изберат да разгледат музея на Соломон Гугенхайм в Ню Йорк пък без да стават от дивана ще открият невероятни произведения на изкуството от епохата на импресионизма и пост-импресионизма.

Само един клик разстояние е достатъчен за да изминете хиляди километри и да се озовете във Вашингтон, САЩ. Известният музей Национална художествена галерия предлага на зрителите изложбата на американската мода от 1740 до 1895 г. В нея са включени дрехи от колониалната и революционната епоха. Освен това своето място в галерията са намерили и творби на холандския бароков художник Йоханес Вермеер.

Виртуално можете да се разходите и в Musée d’Orsay, Париж, където се помещават десетки известни произведения на френски художници. Всички те са творели и работили между 1848 и 1914 г. Веднъж влезнали в галерията не бива да пропускате произведенията на Моне, Сезан и Гоген.

Не бива да пропускате и музея Пергамон в Берлин. В него е поместено огромно изобилие от древни артефакти, включително Ищарската порта на Вавилон и Пергамския олтар.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Боклуците отново около теб..!

Боклуците отново около теб..!

18.03.2020 | 11:20

Чудесна идея..!

Отговори
1 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?