49

Почистете биноклите - почват дните на птиците

През двата дни на уикенда пловдивчани, които обичат птиците, ще празнуват техните „Европейски дни”. BirdLife International се прави за 30-ти път и той е най-голямото събитие за 33 европейски организации, които се борят за опазването им.

Българско дружество за защита на птиците организира събития в цялата страна, на които любителите ще могат да наблюдават местни видове птици, да се включат в игри, работилници и викторини. 

Събитието, организирано от Българското дружество за защита на птиците в партньорство с Биологичния факултет на ПУ „Паисий Хилендарски и сдружение Инкубатор, ще стартира в 9 часа на 1 октомври. То ще включи обход на местообитанията им, наблюдение и заснемането на местните видове по поречието на Марица, Гребна база и Младежки хълм. 

Групата за разходката се събира в 9 часа на моста на „Герджика“ , продължава през „Гребна база“ и завършва  в Plovdiv Stage Park в подножието на Младежки хълм. Всички желаещи да се присъединят трябва да попълнят кратката форма за участие в обхода на адрес https://forms.gle/DmLdbM2vwJRpZ2in7.

Регистрацията е нужна за да може организаторите да се постараят да осигурят бинокли и помощни материали. Любителите на фотографията могат да уловят в кадър най-интересните местни видове. 

От 12 часа на територията на Plovdiv Stage Park започват беседи, игри, викторини и творчески работилници за деца, обвързани с тематично с птиците. 

В зоната на събитието ще бъде представена и интерактивна инсталация, която възпроизвежда песента на различните птици, обитаващи територията на Младежки хълм. В 13 часа за малките започва играта „Млад изследовател“. Тя е подходяща за деца на възраст от 6 до 12 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?