46

Почина тигър от Пазарджишкия зоопарк, карат тялото му в Природонаучния в Пловдив

Природонаучният музей ще се сдобие с голям препариран тигър. Това става възможно след като миналата събота един от женските екземпляри на Пазарджишкия зоопарк е починал.

„Тигърът е голям, да не кажа огромен, и  тялото му днес отпътува за Стара Загора, където ще бъде препариран. Очакваме да стане нова голяма атракция на музея”, обясни директорът му д-р Огнян Тодоров. 

Тази събота и неделя музеят за първи път е върнал над 100 гости, поради невъзможност да ги поеме и обслужи. Много от тях са били туристи от Стара Загора, Хасково и Кърджали. Те са искали да видят новоизлюпената гигантска пеперуда Атлас.

„Работим вече само с организирани групи през целия ден – те идват и под строг график влизат в различните зали. Нямаме физическо място да допуснем нови хора и затова за първи път вече се налага да връщаме хора”, обясни директорът.

Музеят от години се разширява с експозиции във всяко свое свободно пространство. Приземният етаж е вече запълнен до последния квадрат. Преди време кметът Здравко Димитров спомена, че трябва да се мисли за разширението на музея и евентуално се гледа към съседния ритуален дом. Идеята се подкрепя и от кмета на район „Централен” Георги Стаменов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?