Следвайте ни

Почетна шпага за принос ще връчва Шекспировата театрална школа

Творческата формация празнува 20 години с постановка под звездите

viber icon

Двайсетия си рожден ден ще отбележи след дни Шекспировата театрална школа „Петровден“, съобщи нейната ръководителка Инна Церовска. Годишнината ще бъде отбелязана на 26 и 27 юли в двора на ОУ „Константин Величков“ в Паталеница. Част от празника ще бъде новата постановка на формацията - „Сън в лятна нощ“. Режисьор на спектакъла е Тери Фендер, сценограф - Теодора Лазарова.

Школата „Петровден“ е уникална по рода си за страната ни. 20-годишнината й се следи с жив интерес както от зрители, така и от професионалисти. 40 произведения на Шекспир са поставени на сцена през този период, наред с авторските текстове, оживели на лятната сцена в училищния двор в Паталеница.

За рождения си ден школата е получила радващ жест - покана към екипа да се присъедини към Европейското общество на Шекспировите театри, съобщи още Церовска. От тази година към традицията да се изнасят постановки под открито небе се прибавя още една - ще бъдат връчвани награди за принос, които са много символични - почетни шпаги.

Верни на себе си, творците и това лято радват аудиторията с три представления по произведения на Шекспир, като първото беше през изминалите почивни дни, а в събота публиката ще може да гледа „Венецианският търговец“ с режисьор Калин Ангелов. Песните се изпълняват на живо, а музикалният съпровод е от инструментите цигулка, чело, акордеон, китара, укулеле и перкусии. Това е единственият в България мюзикъл на „Венецианският търговец“.

За всички представления има организиран транспорт от паркинга на магазин „Билла“ (бул. „Георги Бенковски”). На 13 юли ​рейсът е с начален час на отпътуване 20.30 ч., а на 26 и 27 юли - 19.30 ч.

Традиционното Шекспирово лято вече стартира на 6 юли с  постановката "Ромео и Жулиета" - гостуващо представление на актьорския клас на доц. д-р Пенко Господинов от НАТФИЗ. На 13 юли поради огромния зрителски интерес отново ще бъде представена постановката от лято 2018 „Венецианският търговец“ с режисьор Калин Ангелов. В спектакъла участват студенти от Актьорското училище в Гилфорд към Университета Съри в Англия, обучаващи се в специалността Музика и театър.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?