Следвайте ни

Победители от „Талантът на Франция" идват в Пловдив

viber icon

Най-стилните бизнес тоалети на дизайнера Кристиян Лакроа ще станат част от пловдивския пейзаж с Френската седмица, която започва утре в 11.30 часа пред Дома на културата „Борис Христов”.

Тя е посветена на 30-годишнината от създаването на Алианс Франсез в Пловдив. На площадката пред дома на културата ще бъде поставен 3D модел на салон от френски пътнически самолет. 

Пловдивчани ще могат да го разглеждат с две асистентки, облечени с оригиналните костюми на стюардеси от Air France. Всеки ще може да се снима с тях.

„Костюмите на стюардесите от Air France са дело на дизайнера Кристиян Лакроа”, каза директорът на „Алианс Френсез” Фани Брадинска. 

До 26 юни пред Дома на културата постоянно ще звучат френски шансони и съвременна френска музика.

Посетителите на щанда на Telus ще могат да се фотографират с брандирана рамка за снимки.

Участието предвижда на лотариен принцип в края на седмицата да се изтегли победителя в играта, който ще спечели ваучер за вечеря за двама в известен ресторант в Пловдив. 

Френската седмица предхожда 18-ото издание на музикалния фестивал „Златния ключ”.

За Националния празник на Франция ще пеят големите победители за 2019 год. от музикалния формат по френската национална телевизия „Талантът на Франция”. Това са братята близнаци  Джес и Уесли от  Jessandwest. 

Венета Павлова от ЕГ „Иван Вазов” ще рисува на сцената по френски шансони. Музикален партньор е „Арт Войс Център” с ръководител Румяна Иванова. 

Френско-българското сътрудничество ще бъде разширено с братята близнаци от Jessandwest. Единият концерт бъде съвместен, като френските музиканти акомпанират на българските участници.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?