Следвайте ни

Пловдивско училище с благотворителен концерт за старчески дом

viber icon

Учениците от средно училище „Христо Г. Данов“ организират благотворителен концерт на 14 февруари от 18 часа във Военния клуб в Пловдив. Събраните средства ще отидат за подпомагане на Дома за възрастни хора „Свети Василий“.

Училището организира за втора поредната година своя годишен концерт. Ще участват Вокална група „Веселите ноти“ и Подготвителната група към училището с разширено изучаване на музика. Идеята за концертите е на младия преподавател по музика Михаил Тодоров. В началото на  творческия си път, младите таланти от ВГ „Веселите ноти“ не спират да мечтаят и да стъпват смело в света на музикалното изкуство.

Те се включват много активно в училищния живот, а също и в културния живот на Пловдив. През 2018 г. провеждат своя първи концерт в Културен център-музей „Тракарт“, който минава при голям интерес.

Учениците участваха и в кампанията на район Северен: „Бъди независим! Северен е срещу дрогата“, а част от участниците в групата вече са носители на призови места от национални фолклорни конкурси. Верни на традицията, тази година Михаил Тодоров, директорката на училището Гергана Аврамова и зам.-директорката Красимира Илиева и техните ученици, решават да превърнат годишния концерт в благотворителен.

Входът за концерт е 5 лева. Специални гости на спектакъла ще бъдат прекрасните танцьори от ансамбъл „Седенчица“, а младите таланти от СУ „Христо Г. Данов“ се надяват да успеят да привлекат повече привърженици към каузата си. Бъдете с тях и изживейте тяхната музикална приказка, призовават организаторите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?