46

Пловдивските "Пеещи котенца" с нов прекрасен клип

Пловдивската детска вокална група „Пеещите котенца“ представя нов видео клип през май - месеца на българската просвета и култура. Малките вокалисти заснеха преди дни една от любимите си песни - „Елече за мече“, създадена от композитора Невена Кючукова, която е и ръководител на групата.

Снимките се проведоха в Цар-Симеоновата градина. Във видеото участват Аделина Христоскова, Светлана Костова, Цветомира Машева, близнаците Невена и Ангел Благоеви, които макар и на 6-7 години са носители на престижни награди от няколко международни конкурси и фестивали. Сред участниците в клипа са и Азалия, Божидар, Елизабет, Надя, Никол, Пламен, близнаците Виктория и Александър Манчеви, както и 4-годишният Антон, които от няколко месеца са част от вокалната формация.    

„Елече за мече“ е един от хитовете в репертоара на „Пеещите котенца“. Песента е създадена преди година и половина от Невена Кючукова. Автор на аранжимента е преподавателят от АМТИИ Светлин Стайков, който е член и на Биг Бенд Пловдив.

„Избрахме за снимките зоната около любимата за поколения пловдивчани каменна мечка. В реализацията на продукцията с огромно желание и ентусиазъм се включиха както вокалистите, така и техните родители, баби и дядовци, братчета и сестрички, които през цялото време ги подкрепяха“, сподели ръководителят на групата Невена Кючукова.  

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?