Пловдивските фестивали и изложби COVID не ги лови

Въпреки кризата с Ковид-19 културните институции не смятат да спират планираните прояви, така както стана през пролетта. Няма да има никакво отлагане или спиране на събитията от културния календар на общината. 

Разчита се, че хората ще пазят безопасна дистанция. 

Дефилето на младото вино ще се проведе както е планирано на 13 ноември и ще продължи в следващите два дни. 

От него е отложена само една конференция, посветена на виното, която трябваше да бъде в Дома на културата „Борис Христов“. 

Дефилето започва по традиция с „Дионисиево шествие“ от площада пред общината. Там концерт ще има ансамбъл „Тракия“, а първата бъчва младо вино ще бъде отворена малко след това. 

Организатори смятат, че понеже основните събития са в различни къщи и локации в Стария град и няма да има голямо струпване на хора.

Утре вечер трябваше да започне Plovdiv Jazz Fest 2020 с концерт на пианиста Живко Петров и китаристите Веселин Койчев и Цветан Недялков. 

Очакваше се и гостуването на басиста Ричард Бона ще бъдат отложени за пролетните месеци. 

Концертът на пианиста Антони Дончев, барабаниста Христо Йоцов и „Акустична версия“ ще бъде на на 6 ноември от 21.00 часа. 

Преди това Милен Крушаров ще представи своя нов проект Wind Harmonium. Всички фестивални билети за отложените концерти могат да бъдат върнати.

Изложбата посветена на големия майстор на плаката Камен Попов ще бъде открита по план довечера от 17 часа в зала „2019“ на ул. „Гладстон“. 

На следващия ден в галерия капана Костадин Отонов ще открие изложбата „5/6/7“, в която участват 13 знакови пловдивски творци. Всички те са на 50, 60 и 70 години. 

В къщата на Мексиканската графика астрографът Климент Трендафилов ще нареди своите смайващи фотографии на звездното небе. 

Изложбата му е дебютна. Откриването е утре от 17 часа в сутеренната зала на къщата.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?