46

Пловдивските деца правят първи концерт за мир

Пловдивските деца ще направят първия си благотворителен концерт за мир на 14 април от 18.30 часа на Римския стадион. В него ще участват 8 формации от Пловдив и бесарабската българка Кристина Жечкова, която е участник в „Гласът на България”. 

Концертът се казва „Децата на Пловдив пеят и танцуват за мир”. В него участват групите от Общински детски комплекс – Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева”, Детската школа към ансамбъл „Тракия” и вокална група „Бамбини”.

Другите участници са децата от детска градина „Боряна, които пътуват много на турнета и съставите от ОУ „Любен Каравелов”, ОУ „Кирил и Методий” и фолклорен ансамбъл „Куклици”. На сцената на Римския стадион ще се качат и деца от Украйна.

Концертът е с благотворителна цел. „На няколко места над стадиона ще има кутии, където хората ще могат да събират пари за пострадалите от войната”, каза Петър Петров от фондация „Живите български корени”.

Тя е взела решение за концерта преди две седмици и успява да го организира за рекордно кратък срок. 

Датата е 14 април - дни преди Цветница. Нека с изкуство помогнем на тези, които имат нужда от обич и подкрепа сега. Нека отворим сърцата си, призовават от фондацията.

Фондацията „Живите български корени” всяка година издава заедно с Етнографския музей красив календар с носии от избрана фолклорна област.

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?