Следвайте ни

Художникът Емил Белев с ренесансов аватар и нова изложба

viber icon

Докато едни си правят аватари във Фейсбук, други са намират такива от времето на Ренесанса. В навечерието на третата си самостоятелна изложба художникът Емил Белев разказа как в една от виртуалните си разходки из световните галерии попаднал на картина, изобразяваща младо момче, облечено в изискано ренесансово облекло. Виждайки картината, художникът останал поразен - момчето изумително приличало на самия него. Картината е от 16-и век, на Софонизба Ангисола, най-успешната художничка за времето си в Италия. Изобразеният младеж е Алесандро Фарнезе, благородник, бъдещ херцог на Парма и Пиаченца.

"Не знам защо, но много се развълнувах", казва Емил. След това разтършувал албумите си със стари снимки и намерил една, на която е с почти същия профил и излъчване. Интересното е, че Белев винаги е имал усещането, че носи в душата си магията на Ренесанса.

"Може би това е моето тайнствено завръщане", с намигване кани изкушените от живописта да видят изложбата му. Тя ще бъде открита на 18 юни 2020 г. (четвъртък) в 18 ч. Картините вече са експонирани във фоайето на хотел SPS. Името "Сънища за любовта" идва от там, че чрез живописта художникът се обяснява в любов на Пловдив. Макар и роден в Асеновград, Белев е подвластен на привързаността си към Града под тепетата и го претворява в своите сюжети.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?