Пловдивски ученик с блестящо представяне на майсторски клас в Австрия

Талантливият ученик от НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив Александър Вичев се представи блестящо на завършилия майсторски клас в Академия Percussion в Австрия. Всяка година тя събира екип от най-известните перкусионисти в света, които в рамките на една седмица в австрийския град Грац. Там между 11 и 17 юли има майсторски клас. 

Александър Вичев, заедно с още две момчета – руснак и китаец, бяха избрани измежду 30-те участници, да направят соло изпълнение в заключителния концерт на академията, който поставя финала на обучението. 

С дипломата, която Алекс получи след участието си в Майсторския клас, може да кандидатства във всяко европейско музикално училище.

Пътуването, престоят и участието на Александър бяха реализирани с финансовата подкрепа на Община Пловдив по направление „Инкубатор за млади таланти“ на отдел „Култура, археология и културно наследство“.

„Идеята на „Инкубатора“ е даровити пловдивски деца да могат да премина през различни образователни курсове и обучения, да се представят в национални и международни конкурси като посланици на Пловдив. Така ще имат контакти, които да работят за тяхното професионално израстване“, разказа заместник-кметът Пламен Панов. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?