Следвайте ни

Пловдивски художници грейват в изложбата "Слънце и звезди"

viber icon

Десетина от най-изявените пловдивски художници участват в представителна изложба „Слънце и звезди” – среща на поколенията на най-добрите съвременни български творци, изложена в Разградската картинна галерия "Проф. Илия Петров", съобщи за „Марица” директорът на институцията Тодор Тодоров. 

Всеки от поканените е имал възможност да представи по 2 свои картини.

Прави впечатление разнообразието от сюжети в изложбата.

Представени са платна на майстори като Васил Стоев, Цвятко Сиромашки, Атанас Хранов, Иван Шишков, Вълчан Петров.  В изложбата участват и доайени като Валентин Старчев, Георги Чапкънов, Павел койчев, Иван Кънев, Христо Христов. 

След няколкократно отлагане изложбата е открита на Кръстовден. Това е щастлива дата, тъй като кръстът обединява всичко духовно в нашия  християнски свят, обясни г-н Тодоров. Изложбата да стане периодична, пожела при откриването й Любен Генов, председател на Съюза на българските художници.   Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на министерството на културата.   

Намеренията на организаторите са изложбата да гостува и в други градове, първо в галерията в Поморие, а до края на годината вероятно и в новата пловдивска галерия  на ул. „Гладстон” .

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?