Следвайте ни

Пловдивската опера в надпревара за културно събитие на годината

viber icon

За поредна година, въпреки епидемичната обстановка, платформата на „Площад Славейков“ провежда ежегодните си награди за Културно събитие. И тъй като 2020-та е специфична, в списъка с предложения са включени и няколко събития, провели се онлайн.

Сред всички впечатляващи културни мероприятия се откроява и единственото пловдивско такова – проектът на Държавна опера Пловдив – „Поетите и музиката“, който се проведе на Античния театър като част от фестивала Opera Open. 

Спектакълът се бори срещу още 15 събития, сред които Извънредното издание на фестивала „Master of Art“, Изложбата „Константин Щъркелов. Самотникът скитник“ в Софийската градска галерия, Изземването на колекцията от антики на Васил Божков, Фотоизложбата на Тодор Славчев „Софийски летописи“ и други.

За сега пловдивският проект води в класацията. Крайният срок за гласуване е до 31 декември на сайта на организаторите

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?