71
Следвайте ни

Plovdivlit изпраща годината с 1765 произведения от 191 автори от България и света

viber icon

Най-големият сайт за пловдивска литература на различни езици Plovdivlit изпраща годината с 1765 произведения от 191 автора. Въпреки нелеката за изкуство и литература 2021 година, в сайта гостуваха със свои произведения автори от Пловдив, страната, Европа и света.

Уникалният многоезичен сайт за литература се оказа невероятно сполучлива платформа за авторите във времето на пандемия, когато срещите на живо с читатели са почти невъзможни, а издаването на книги и тяхната реализация на пазара е трудна заради ограниченията.

В сайта през тази трудна за комуникации година гостуваха със свои прозаични и поетични творби писатели от Северна Македония, Косово, Германия, Франция, Израел, САЩ, Китай и много други страни. Поетите, прозаиците, есеистите и литературните критици бяха представени с творби на родния си език с великолепни преводи на български. 

В многоезичния литературен сайт вече се публикуват творби на почти всички европейски езици, а тази година беше прибавен и арменски. Така пловдивските творци имаха възможността да общуват, макар и виртуално, с изявени имена от европейската и световна литература. 

Така многоезичният литературен сайт навлиза в шестата си година, давайки платформа за изява на пловдивски и световни творци.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?