49

Пловдивчанин улови чара на Мароко с фотоизложба

Кадрите на Минко Михайлов са снимани в продължение на 10 г.

"Мароко - вдъхновение в цветове" е името на изложба с фотографии, която се открива на 30 март от 18 ч. в зали за временни експозиции, ул. "Княз Александър I" №15 (бивш Детмаг). Авторът - пловдивският фотограф и пътешественик Минко Михайлов, кани гражданите на вълнуващо виртуално пътуване в Мароко, видяно през неговия обектив. В самостоятелната си фотоизложба авторът представя подбрани кадри, заснети в период от 10 години - от 2013 до 2023 г., и включващи пейзажи, портрети, архитектура и улични сюжети.

Представените фотоси ще срещнат посетителите с колоритни хора и впечатляващи места от Мароко. Пречупени през погледа на фотографа Минко Михайлов, те предават духа на тази екзотична северноафриканска страна и ще провокират публиката да я възприеме по нов начин. Изложбата е с вход свободен и може да се разгледа до 23 април. 

Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от нейния Културен календар.

Минко Михайлов е роден през 1972 г. в Пловдив. По образование е биолог. Той е професионален фотограф, един от създателите на фотографската школа Photoschool.bg и е сред главните лектори в нея. Фотографията за него е ключ към нови светове и познанства. Обича да пътешества и да разкрива красотата на света.

Носител е на редица престижни международни награди и отличия: златен медал от Националния годишен преглед на фотографското изкуство в България, 2013, организиран от Фотографска академия „Янка Кюркчиева”, златен медал от Международния фотосалон „Дивото 2015“ в категория „Диви животни“, златен медал в категория „Пейзаж“ от международния Фотографски салон „Photo Contest Bulgaria“, 2018, и др.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?