49

Пловдивчанин разказва как траките превземат Египет

Изследователят на тракийската култура Павел Серафимов ще представи в културен център „Тракарт” утре в 18 часа новата си книга "Неразказаната история на траките". Той ще опита да отговори на въпроса  какъв е бил тракийският език и каква е връзката му със съвременния български.

Павел Серафимов ще покаже един по-разширен речник с 550 съхранени до наши дни тракийски думи. Ще засегне и темата за приноса на траките в появата на Хетската империя и Арменското царство.

Друг интересен момент ще е разказът за евентуалния поход на траки и пеласги с Морските народи срещу Египет.

Пловдивчанинът, който живее в Холандия, е посветил 30 години от живота си да издирва стари книги посветени на народа на Спартак в холандските антикварни книжарници. 

„Ние можем да се гордеем че сме пълноправни наследници на този благословен от Бога народ, чиято истинска история скоро ще стане обществено достояние”, казва Серафимов.

Преди "Неразказаната история на траките" той публикува два тома озаглавени „Тайните на тракийския език”.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
тракийският език

тракийският език

18.10.2022 | 20:51

може да се разбере, само ако някой намери Библия Бесика - Библията преведена на тракийски! А до тогава всеки може да си фантазира!

Отговори
0 0
777

777

18.10.2022 | 18:45

Дойде времето на псевдо демокрацията, псевдо изследователите дилетанти, нямащи нито образование нито знания както и на псевдожурналистите

Отговори
2 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?