Пловдивчани, елате на среща с Димитър Маринов

Актьорът Димитър Маринов, който триумфира с „Оскар“, ще представи филма „Зелената книга“ утре в Пловдив. Прожекцията на отличения с приза за най-добър филм от Американската киноакадемия ще бъде от 18 часа в Lucky Дом на киното. След това от 21 часа в клуб „Фарго“ ще се проведе неформална среща с Маринов.

В „Зелената книга“ той играе с топзвездите Виго Мортенсен и Махершала Али. Изпълнява ролята на руския виолончелист Олег. Освен „Оскар“ за най-добър филм, лентата получи и статуетките за най-добър оригинален сценарий, а Али - за най-добра поддържаща роля.

Филмът е вдъхновен от истинското приятелство, което успява да преодолее расизма и класовото разделение през 1960-те в САЩ. Тони Лип - охрана в италиано-американски квартал в Бронкс, е нает да бъде шофьор на д-р Дон Шърли. Той е световноизвестен чернокож пианист и е на турне, започващо от Манхатън и стигащо до дълбокия Юг. Именно на това пътешествие двамата трябва да разчитат на Зелената книга, която да ги насочва към безопасните по това време места за афроамериканци. Двамата се сблъскват с расизъм, опасности, с неочаквана човечност и хумор и по този начин са принудени да забравят всички различия, за да оцелеят и да продължат едно пътуване за цял живот.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?