Следвайте ни

Пловдив запя Пиаф и Азнавур на "Златния ключ"

viber icon

Международният фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” - Пловдив 2021 започна снощи. 18-о му издание е посветено на 30 години от възстановяването на Алианс Франсез в Пловдив. 

Тази година в Пловдив дойдоха музикални любимци от Франция, добре познати на публиката и в Пловдив – Jessandwest - близнаците Джес и Уесли. Те са популярен френски музикален дует, лауреати на музикалния риалити формат Graines de talent. 

През първата вечер до сцената твори  Венета Павлова, която предстои да развива уменията си във висше училище във Франция.

Тя се вдъхновяваше от думите и мелодиите, които звучаха на сцената и ги асоциира с фигури и усещания, които накрая сподели с публиката. 

В първата вечер на фестивала се изявиха възпитаниците на „Арт Войс център Пловдив“ с вокален педагог Руми Иванова. Много от френските песни са посветени на Париж, възпяват го, представят духа му в различни епохи.

Но една е особено популярна и затова неслучайно „Шанз елизе” е и химн на фестивала. Песента бе изпята от дебютантката в „Златен ключ 2021“ Кристина Карабельова и Jessandwest. 

12-годишна Анна-Мария Гендова представи впечатляващо песента „Последен танц“. Тази година Десислава Гинчева изпя Une vie d'amour на Шарл Азнавур.

 

Жак Брел и Едит Пиаф - сигурно това са първите две имена, които всеки асоциира с шансона. С интерпретация едновременно на песни и на двамата може да се заеме само истински подготвен изпълнител. 

Направи го една от възпитаничките на Руми Иванова с най-многобройни музикални награди – изключително талантливата Ива Ичевска, която разплака публиката с „Не ме напускай“.

След нея песента Les yeux de la mama прозвуча в брилянтно изпълнение на Антония Арнаудска, а Кристиян Павлов изпя песента на Азнавур, La boheme. 

Една от любимките на вярната публика на „Златен ключ“ - Надежда Димова изпя Une vie d`amour на Азнавур. „Живот в розово“ – още една песен - символ на Франция представи Йоана Ташева.

Финалът на изпълненията на българските певци постави Виктория Димова с песен на Селин Дион. 

Близнаците от Jessandwest зарадваха публиката с две чисто нови свои композиции, с които анонсираха своя гала концерт. Той е тази вечер от 19.00 часа, отново на  южната тераса на ДК „Борис Христов“ с вход свободен. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?