Пловдив участва във виртуалния формат на туристическото изложение #ITBBerlin2021

Oбщина Пловдив участва във виртуалния формат на туристическото изложение #ITBBerlin2021, в рамките на което презентира разнообразните си възможности за туризъм. Тази година, предвид ограниченията заради Covid-19, изложението се проведе онлайн от 9 до 12 март.

В него, заедно с Министерството на туризма на България, се включиха повече от 70 участници от България, сред които общините Пловдив, Варна, Стара Загора, Силистра, Русе, Банско, Приморско, София и други, както и множество курорти, хотели и туристически компании.

По време на изложението посетителите получиха подробна информация за културно-историческото наследство на Пловдив и възможностите за съчетаване със специализирани форми на туризъм -  винен, гурме и други.  Представена бе и нова туристическа карта на Пловдив, която е уникална за страната, с отбелязани основни пътни артерии, едни от най-важните туристически и културни обекти в града, места за настаняване, заведения за хранене и развлечения, природни забележителности, спирки на градския транспорт и номерата на  автобусите и други.

В условията на пандемията Covid-19, водещото търговско изложение се проведе изцяло виртуално под наслов: ITB Berlin NOW – „Дигиталната среща за туристическата индустрия“. Този виртуален формат на събитията е насочен към B2B общността, която включва изложители, търговски посетители и купувачи от всеки сегмент на туристическата индустрия, както и журналисти и туристически блогъри.

По време на събитието на живо всички участници могат да използват многото услуги, включително връзка с участниците, профили на изложители, съдържание на конференции и новини. След събитието регистрираните потребители могат да продължат да посещават платформата до 31 май 2021 г. През този период цялата гама от съдържание ще остане достъпна при поискване. Както и през предходните години, Берлинската конвенция на ITB ще се проведе като паралелно виртуално събитие и ще покани високопоставени експерти на сцената, за да обсъдят най-новите теми в туристическата индустрия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?