Следвайте ни

Пловдив се пука по шевовете от любители на книгата СНИМКИ

viber icon

Градът под тепетата се пука по шевовете от любители на книгата, видя репортер на "Марица". Причината -oсемнадесетото издaниe на „Пловдив чете“ и Алеята на книгата, която е неизменна част от събитието на Главната улица, пред сградата на Пощата. 


Стотици хора са решили в почивния ден да разгледат препълнените с разнообразни четива сергии и да си изберат нещо по свой вкус.


Родители пък учат малчуганите си на любов към книгата и ги приканват да си изберат приказка. Най-малките посочват с пръст шарени книжлета с илюстрации на животинки или познат герой от любима анимация и получават желаното.


Не са малко и възрастните фенове на печатното слово. Те се насочват към историята, криминалните четива, както и към фантастиката.


Тийнейджърите пък си падат по съвременните чуждестранни автори, сред които Дан Браун.


Най-голяма е публиката и купувачите пред детските книжки, както и пред българската литература.
Щандовете на различните издателства предлагат всякакви промоции и големи намаления. 


"Пловдив чете" продължава и утре. Издателствата, чиято българска или преводна литература може да откриете, са 50, разположени на 17 шатри на площад „Централен“. Непосредствено до северната страна на Пощата е създаден и литературен кът.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?