Следвайте ни

Пловдив посрещна с овации Ричард Клайдерман СНИМКИ

viber icon

С признателни овации беше посрещнат Ричард Клайдерман тази вечер в Пловдив. Световноизвестният пианист показа за първи път под тепетата  майсторското си изпълнение, въпреки че в България е гостувал 14 пъти в градовете София, Варна, Русе и Велико Търново.

Заедно с Клайдерман в спортната зала "Колодрум"  свири и оркестър на Класик ФП радио. Българските музиканти пристигнаха с Клайдерман от София вчера и нощуваха в хотел "Тримонциум", за да имат време за репетиция. Преди това специално от Виена беше доставен роял.

"Валс на цветята" на Чайковски, Балада на Аделин и  Марш на Радецки на Щраус бяха само част от програмата, продължила час и половина и придружена с възторжените ръкопляскания.

Великолепният концерт е част от Културния календар на Пловдив, финансиран от община Пловдив. Кошница с цветя беше поднесена на пианиста от кмета Здравко Димитров. В залата бяха зам.-кметът по финанси Величко Родопски и изпълнителният директор на фондация "Пловдив 2019" Кирил Велчев.

"Това е прекрасен мост между класическата музика и слушателите, които не са подготвени да я възприемат в детайли. Ричард Клайдерман е много добър пианист", коментира бившият ректор на АМТИИ  Анастас Славчев. Заедно със съпругата си Дора, също пианистка, пловдивският ас в музиката беше сред публиката.

На първия ред в залата беше се настанил заедно с родителите си 9-годишният Борко. Малкият талантлив пианист, спечелил много конкурси, имаше вчера среща с Клайдерман. Сподели, че след разговора с един от най-известните музиканти в света има още по-голям стимул и енергия да свири.

снимки: Наташа Манева

Вижте как премина подготовката преди концерта във видеото

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Велина

Велина

30.05.2021 | 00:21

Концертът не ми хареса. Това не е Клайдерман, който съм слушала и който исках да чуя на живо. Лично мнение.

Отговори
0 5
ДО ВЕЛИНА

ДО ВЕЛИНА

30.05.2021 | 00:55

Концертът си беше супер! Моено мнение е, че въобще и никога не сте слушали Клайдерман, особено на живо! Бил съм на много негови концерти по света и видях, че днес, в Пловдив, той даде най-доброто от себе си!

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?