49
Следвайте ни

Пловдив показва на фотографските срещи легендата Георг Волц

viber icon

Изложба с творби на легендарния немски фотограф Георг Волц ще бъде открита на 16 октомври от 14 часа в Центъра за съвременна история към Историческия музей.

Тя е част от тазгодишните Международни фотографски срещи. Експозицията е с леко парадоксално заглавие - „Непознатият фотограф”.

А Волц е приятел на Пенчо Славейков и Пейо Яворов, и е автор на забележителни кадри от Първата Балканска война, като заснема първите полети с бойни самолети. Те са публикувани във всички големи европейски издания. 

Фестивалът се провежда за 30-и път и сега ще бъде открит на 15 октомври от 18 часа в галерия "2019" на ул. "Гладстон" 32. Тогава стартира „Атон – цветовете на вярата” на гръцкия фотограф Стратос Калафатис.

На другия ден фестивалът продължава с изложбата на Нина Касиану и Волфганг Цурборн в Балабановата къща. В 12.30 часа проф. Сечкин Терджан и доц. Ебру Узун ще представят отдела по фотография към Арт университета в Истанбул в центъра за съвременна история на ул. „Ангел Букурещлиев”. 

В 16 часа същия ден в Градската художествена галерия на „Александър I” започва колективната румънска изложба, която носи името „Защо изображението има значение”.

Още седем известни фотографи ще открият изложби на шест различни локации в Стария град и в Центъра. Това са Карл Манчини, Волфганг Зурборн, Боряна Пандова, Денислав Стойчев, Мариана Камбурова, Мина Комбурова и Георги Вачев.

Изложбите ще са в залите на Балабановата къща, в „Хиндлиян”, на втория етаж от Градската художествена галерия на Главната и в къщата за Мексиканско изкуство.  

Организатор на Международните фотографски срещи и доц. Никола Лаутлиев.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?