49

Пловдив чества Деня на морето с концерти и изложби

Три пловдивски читалища ще участват със свои проекти в честването на Европейския ден на морето от края на май до средата на юни. У нас събитията са 15 и са основно по морето. 

"Почитаме морето" е проектът, с който Народно читалище "Съвременник-1986" ще се включи в честванията на 31 май в Зоната на креативността на читалището - пред библиотеката в жк Тракия.

Концерт, посветен на морето, ще изнесат деца от школите по пеене, пиано и китара, а талантите от Детски арт клуб "Контрасти" ще изложат свои тематични творби.

Проектът „Гласовете на морето“ (“Voices of the sea”) на Народно читалище „П. Р. Славейков” ще представлява концерт на таланти от школата по пиано и китара.  Музиката, която те ще изпълнят, ще бъде посветена на морето и неговата популация.

Участниците в проекта ще представят къс разказ или стихотворение, свързани с моретата. То ще се състои в библиотеката на читалището на 14 юни.

Проектът на Народно читалище "Тракия - Пловдив - 2008" е озаглавен "Спомени от морето" ("Memories from the sea") и ще се осъществи на 7 юни в дворното пространство на читалището. Инициативата включва концерт на деца от школата по пиано и литературно четене на стихове и есета, посветени на морето.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
УФО

УФО

04.04.2023 | 21:58

ВЕРНО, ЧЕ ВАРНА Е ПРИСТАНИЩЕ НА ШУМЕН, АМА ПЛОВДИВ???????????????

Отговори
1 0
УФО

УФО

04.04.2023 | 21:56

Е..Б..А..............................М..........ТА!!! НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ ПЛОВДИВ Е НА МОРЕТО И ПРАЗНУВА!!! ЩОТО Я СЪМ ОТ КЮЧУКА! ДА КАЖА ДЕ!

Отговори
1 0
Пингвинът

Пингвинът

04.04.2023 | 20:54

Реката не ли ви е достатъчна, та морето., от къде на къде и жаби има вътре....

Отговори
1 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?