Следвайте ни

Площадът става арменско царство в неделя

viber icon

154 малки изпълнители от България и Румъния ще участват в четвъртия фестивал „Здравей, Армения”, който започва на 13 юни от 11 часа на площада пред общината.

Специални гости са танцьорите от състав „Вартавар” от Букурещ. 

В северната ни съседка има много по-голяма арменска общност, която е по-стара от тази тук. Неслучайно там е седалището на арменския архиепископ за Балканите. 

За уча , Армения” са се записали и групи от Гърция, които са се отказали в последния момент. Организатор на фестивала е фондация „Аракс”.

По традиция на площадката пред входа на Община Пловдив ще бъдат изложени на големи пана творбите на арменския художник Александър Дереян, който е много известен в Азия. 

„Дереян е много известен в страните от Азия и е чудесно, че гостува в Пловдив”, каза организаторката на фестивала от „Аракс” Мариам Гарабедян. 

154 деца от състави от всички големи български градове ще изпълняват само арменски танци. Чакаме танцьори от София, Бургас, Варна и Русе. Песните е тинците ще продължат през целия ден.

 

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?