Следвайте ни

Площадът оживя с уникална инсталация СНИМКИ

viber icon

Оригинални пейки с формата на букви от кирилицата, които са боядисани в различни цветове украсиха площад „Централен” и Главната улица.

Автор на инсталацията за градска среда „Българските букви в Пловдив” е фондация „Прочети София”. Шарените пейки ще са по продължение на Алеята на книгата и ще бъдат открити утре. Ще останат пред пощата до 4 октомври.

Фестивалът „Пловдив чете” се организира за осемнадесети път с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година.

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, хор „Детска китка“ и ансамбъл „Дилянка“ откриват фестивала на 29 септември от 19.30 часа на Античния театър. 

„Пловдив чете“ е форум, който фокусира вниманието върху четенето, книгите, техните създатели и свързани с тях професионалисти.

В рамките му ще се проведе инициативата „Младият Пловдив чете“ с участието на деца и младежи. 

От 2015 домакин е Издателство „Жанет 45“. Съорганизатори са Министерство на културата, Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и Асоциация „Българска книга“.

Снимки от Наташа Манева

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?