Следвайте ни

Пламен Асенов представя "Великите европейци"

viber icon

Книгата „Великите европейци” на блогъра и журналист Пламен Асенов ще бъде представена днес в 18.00 часа в конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ -Пловдив. Поредицата от радио портрети започва с Омир и завършва с Тери Пратчет. Плод е на идеята на автора да представи личностите, които в голяма степен формират човешката цивилизация. Книгата стартира като радио проект, който се реализира в БНР.

Текстовете на автора са придружени от портретни скици на Александър Гьошев.

Пламен Асенов е журналист, работил за редица вестници. Бил е кореспондент на BBC. Автор е на пиеси, поезия, белетристика, литература за деца и сценарий за документален филм.

„Великите европейци” е поредица радио портрети на значими фигури от европейската история и култура. Тази образователно-развлекателна рубрика на Асенов и БНР - Радио „Пловдив” е насочена към широк спектър слушатели. Търси контакт най-вече с младите хора. Излъчва се в ефира на радиото всяка сряда между 9.00 и 9.30 часа. Предизвикателствата към такъв рядко разработван жанр като радио портрета са големи. Целта е да се излезе от линейната биографична схема и да се търси развитие около една или няколко преплетени линии от живота и дейността на съответния герой.

Авторът на портретите във „Великите европейци” - гл. ас. д-р Александър Гьошев, е преподавател в катедра „Приложни изкуства“ в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ - Пловдив. Той прави оформлението на редица книги, албуми, идеи и реализации на изложби, сценография. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?