Пианистът Марио Станчев изкушава ценители на джаза

Всички любители на джаз музиката в Пловдив ще могат да чуя тази вече на живо под тепетата френско-българския пианист Марио Станчев, заедно с последния му проект, посветен на Телониус Монк. На пловдивските меломани Станчев е известен с албумите си ”Jazz Before Jazz” и соловия му проект - “Sin Fin”. Мястото е клуб "Bee Bop Café", а началният час - точно 21.00 часа.

През своята дълга и успешна кариера Марио Станчев винаги е обръщал особено внимание на музиката на гениалния американски пианист и композитор, наблягайки на две неща: традиция и оригиналност. Новият проект се нарича “Monk and More” и в него са включени композиции на Монк, паралелно с оригинална музика на Марио Станчев.

За записa на едноименния албум, както и за предстоящите концерти в България и Франция, Марио е поканил своите приятели: Христо Йоцов - барабани, и Димитър Карамфилов - контрабас, с които вече имат реализиран албум - “Autumn Leaves In Sofia” [2014] и множество концерти в двете страни.

Марио е емигрант-беглец, напуснал през 1980 г. страната с фалшив паспорт и силно променена външност, което няколко месеца по-късно предизвика уволнението на един генерал от милицията в София. Установява се в Лион, където създава и ръководи джазова музикална академия, най-голямата във Франция, и активно се занимава с творческа дейност - композиране, участия във фестивали, записна дейност (включително и в Ню Йорк), преподаване.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?