46

Певческото дружество събира пари за ремонт

Нов концерт за набиране на средства за ремонта на сградата си прави на 9 декември от 18.30 часа в Дома на Културата Певческото дружество „Ангел Букорещлиев”.

Както „Марица” е писала многократно, сградата на най-старата хорова формация в града е в много лошо състояние – стените към скалите на тепето са проядени от влага, подът е изгнил, а през есента вандали избиха правоъгълна дупка в предната стена на сградата.

От певческото дружество отправят покана към всички свои бивши и настоящи хористи, приятели и спомоществователи да дойдат на концерта, който е с вход „Свободен”. В залата ще бъдат поставени кутии за дарения на публиката.  Концертът се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

В него ще вземат участие хорът при ППД „Ангел Букорещлиев“ с диригент Илиян Тиганев, Девическа хорова формация „Евмолпея” и вокална формация „Слънчеви гласове“. Като солови изпълнители ще чуем тенорът Камен Курдов и сопраното Виктория Пигова. 

Програмата ще включва хорови и солови творби от именити български и чуждестранни автори.

Тенорът Камен Курдов ще изпълни италианските канцонети като “Non Ti scordar di me”, a сопраното Виктория Пигова ще се докосне до Верди с известната ария “Caro nome” от операта “Риголето”. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?