Певческо дружество „Ангел Букорещлиев” отбелязва годишнината на Борис Христов в Париж

С подкрепата на кмета на район „Централен”-г-жа Райна Петрова, пловдивското певческо дружество „Ангел Букорещлиев” ще отбележи годишнината на Борис Христов в Париж. Пловдивското певческо дружество ще чества своя 120 годишен юбилей през 2016 година. Големият концерт ще бъде на 18 май 2014 г. под патронажа на г-жа Ирина Бокова. Концертът ще се състои в църквата „ Свети Габриел”, съвместно с хор „Севастополис”- Казанлък и хор „Ксента Лекс”- Париж.

 

И още един концерт на пловдивския хор предстои да бъде изнесен по случай Деня на славянската писменост и култура – 24 –ти май. Ден по-късно на 19 май 2014г. Българският културен институт в Париж ще бъде домакин на концерта. Организатори на събитието са Посолството на Република България и Българския културен център. Това е поредната подкрепа от г-жа Петрова на най-старото певческо дружество в България, което допринася за популяризирането на българската музика в Европа.


Успех на състава, който спомага за утвърждаването на Пловдив за европейска столица на културата, пожела кметът на район „Централен”- г-жа Райна Петрова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?