Петър Джельов показва "Изпадане в съзнание"

Художникът се връща към живописта след период на експерименти с класически и компютърни техники в графиката

Петър Джельов ще покаже новата си изложба живопис "Изпадане в съзнание" днес от 17.30 часа в Градската художествена галерия на Главната.

Дълги години авторът се отдава на графиката, пробвайки класически и компютърни техники. С времето влечението му към цвета става толкова силно, че възможностите на цветната графика му се струват недостатъчни и той се обръща към маслената живопис. Потапяйки се в нея, създава настоящия цикъл картини, с които се представя на публиката.

Картините на Петър Джельов пресъздават човешкия стремеж към светлината и нейните многообразни превъплъщения. Колоритът му е пищен, в известен смисъл тропически. Необузданият танц на светлини и сенки създава сюрреалистични усещания и макар конкретен и недвусмислен сюжет на практика да липсва, внушението им е за паралелна реалност, в която долавяме алюзии за пейзаж, понякога населен с приказни създания. Почти поанталистичният подход на автора усилва усещането за пребиваване в страната на сънищата, което художникът щедро споделя със зрителя.

Джельов е роден в Благоевград, но от 1978 г. живее и работи в Пловдив.Занимава се с живопис, графика, рисунка, фотография. Показвал е свои произведения в колективни и самостоятелни изложби в страната и чужбина.Негови картини са в частни колекции в България, Франция, Канада, Италия, Белгия, Украйна, САЩ. /Марица.бг

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
нн

нн

16.02.2016 | 23:05

ЩО НИ РАЗСМИВАШ МАРИ-И-И-ЦА...НИКОГА НЕ Е БИЛ И НЯМА ДА БЪДЕ ХУДОЖНИК...СРАМ И ПОЗОР ЗА ПЛОВДИВСКАТА ГАЛЕРИЯ ПРИСЛОНИЛА ТОЗИ ПЛУЖЕК-МЕХУР...С КАКВИ ОЧИ ЩЕ ИЗЛАГАТ В НЕЯ ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ХУДОЖНИЦИ,,,АМЧИ ТЕДИ ОТ ПЛОЩАДА СА ОТ РАНГА НА РАФАЕЛО ВИНЧИ В СРАВНЕНИЕ С ТОЯ СМЕШКО

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?