49

Петър Чухов показва стара и нова поезия в два сборника

Два нови сборника с поезия ще представи на 5 април в „Петното на Роршах” пред четящата пловдивска публика поетът Петър Чухов.

Модератор на „Есенен Великден” и „Запокитеност” ще е Станислава Георгиева. Представянето на книгите ще започне в 19 часа.

Двата сборника са издадени от издателство „Жанет 45” по повод 60-годишния юбилея на Петър Чухов, който бе миналата година. 

Новата поезия е в сборника „Есенен Великден”.  Редактор на книгата е поетът и белетрист Емануил А. Видински, а художник-оформител Капка Кънева.

„Есенен Великден“ спечели номинация за Националната награда за поезия „Иван Николов“, както и съпътстваща награда от Националния поетичен конкурс "Христо Фотев". 

Сборникът „Запокитеност” включва първите пет стихосбирки на Петър Чухов, написани и издадени (с едно изключение) през периода 1995 – 2000 г.

Събрани в общо книжно тяло, без нова редакторска намеса. Дизайнът е на Капка Кънева, която е носител на наградата „Златна четка”.

Творбите на Петър Чухов са включени в много антологии в България и в чужбина. Преведени са на 18 езика и публикувани в над 20 държави.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?