Следвайте ни

Петър Анастасов с “Орфеев венец” за поезия

viber icon

Пловдивчанинът Петър Анастасов е носител на Орфеев венец за поезия - приза на уникалния фестивал “Пловдив чете”. Той ще бъде връчен на писателя на специална церемония на старта на форума - утре от 19 ч. в Драматичния театър.
Специален гост на осмото издание на празниците на книгата е световноизвестният аржентински писател и психотерапевт Хорхе Букай. Авторът е в България по покана на Издателска къща “Хермес”, за да представи най-новия си роман “Да се обичаме с отворени очи”. Срещата му с пловдивчани ще бъде на 10 юни от 18 ч. в книжарница “Хермес” в центъра на града.
От 9 до 13 юни продължава маратонът на четенето, обявен като духовен инструмент за противопоставяне на агресията и бездуховността, казва шефът на организаторите тази година и управител на “Хермес” Стойо Вартоломеев.
“Пловдив чете” съвпада с “Голямото четене”. Идеята е четящите хора да плъзнат навсякъде - на площада, по главната улица, в магазините, кафенета и ресторантите, в градската градина, в библиотеките и читалищата, в книжарниците. Книги ще се четат и в 100 таксита на фирма “Елма такси-6665”. Специалното издание на форума е книгата “Когато Пловдив беше столица” от Маньо Стоянов.
В рамките на петте дни ще има премиери на книги и автори в неповторимата атмосфера на Стария град и в Културен център “Тракарт”, на площада край копчетата 20 наши издателства подреждат книжен базар. “Конюшните на царя” са сцена за “нощно четене” - всяка вечер до 22 ч.
По традиция “Пловдив чете” е домакин на церемонията “Национални литературни награди “Христо Г. Данов”.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Подмолник Безочливов

Подмолник Безочливов

03.05.2011 | 16:31

Абе, Венецов, защо не отидеш да си повръщаш помията където му е мястото - в някоя обществена тоалетна, например. Искрено ми стана жал за тези 5-6 стихотворения, които най-нещастно са попаднали точно в твоите "познавачески" ръце! А ти самият явно си от драскачите, които бяха наводнили с некадърността си журито на конкурса за химна. И за тях ми беше жал. Те пък какво бяха виновни, горките :(

Отговори
0 0
Венец Венецов

Венец Венецов

05.07.2010 | 01:55

Едва ли някой ще прочете този коментар, тъй че-айде. Прочетох 5-6 стихотворения на Великия Орфеев Наследник! Ужас!!! Сега разбирам как се е издигнал. А есенцията на творчеството му е текстът към ужасното произведение на Георги Славчев, което ще гнети ушите и душите ни в следващите столетия като химн на Пловдив. Г-н Петър Атанасаов, вие с проф. Славчев сте безочливи хора, спечелихте нечестно, с връзки и подмолни заговори, честта да пробутате една така некадърна песен за символ на града ни. Песен, която ще бъде забравена, преди да е запомнена.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?