49
Следвайте ни

Пет вида динозаври влизат в Природонаучния музей

viber icon

Залата с 5 аниматроник модела на динозаври в Природонаучния музей ще бъде открита на 1 декември в 10 часа. Както Марица.бг вече писа, динозаврите са китайско производство и ще бъдат настанени в зала „Лотос”.

Показаните видове са трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър. Два от петте показани динозавъри са хищници.

На официалното събитие ще присъстват кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, заместник-кметът „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Първите посетители в новата зала ще бъдат децата от ДГ "Майчина грижа". 

През втория етап от преобразуването на зала „Лотос” догодина се очаква в експозиционното пространство да бъдат прибавени още тиранозавър рекс, голям трицератопс, птеродактил и стегозавър.  

Мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове ще посреща децата в Природонаучния музей. Тя ще бъде настанена в него защото пред двата почивни дни ще има Детски уикенд. Лабораторията ще работи за деца до 7-годишна възраст. Тестовете са с валидност 48 часа и цената на един е 10 лева. 

Детските уикенди винаги се радват на голям интерес от страна на посетителите. Посетителите се допускат в сградата при строго спазване на противоепидемичните мерки – задължително поставена предпазна маска на лицето и дистанция. 

Още новини и актуални събития четете в Справочник "Марица"

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?