Следвайте ни

Песните на Ари се завръщат в Хасково

XIX национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер "С песните на Ари​", ще се проведе в Хасково на  16  юни, съобщиха организатор​ите от община Хасково.

"Фестивалът се превърна в традиционен за града ни, тъй като носи името на именития шлагерен изпълнител ​и наш съгражданин - Аспарух Лешников", подчерта председателят на читалище "Заря 1858"  Александър Милушев, което е съорганизатор на проявата.

Конкурсът ще е в ​образцовото народно читалище с два концерта на участниците. Първият ще започне от 11 часа в недел​я, а вторият е  от ​14 ч. същия ден. Фестивалът ще завърши с награждаване и галаконцерт на наградените участници.

Тази година в Националния конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер "С песните на Ари" участие ще вземат 18 групи, 18 индивидуални изпълнители и 8 участници в категория дует, трио и квартет от цяла България.

Отличените участници ще получат грамоти за първо, второ и трето място и финансови награди във всяка категория. Общият фонд, койтообщина Хасково дава на участниците, е 2 220 лева. Всички изпълнители ще получат грамоти за участие.

Изпълнителите ще бъдат оценявани от авторитетно жури с председателпроф. д-р Тони Шекерджиева-Новак.  Тя е заместник-ректор по научно-изследователска дейност в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и вокален педагог. Другите от журито са Мария Петрова. Тя е вокален педагог и изпълнител на автентични стари градски песни,  а също така и на свои авторски песни, в стила на шлагера. 

Носителят на награда  Първа категория изпълнител от Министерството на културата, както и награди и медали от различни  фестивали - Николина Стаматова - оркестрант в Камерен оркестър - Хасково, и диригент на хор ​"Родна песен​"./Марица

 

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?