Следвайте ни

Пещерният човек: Мъжете са ловци, жените ­ събирачи

Най-успешната бродуейска комедия идва на пловдивска сцена

viber icon

Мъжете са ловци, а жените ­ събирачи. Това е само един от култовите коментари за взаимоотношенията между двата пола в хитовата комедия “В защита на пещерния човек”. Моноспектакълът на Димитър Бакалов е на 14 ноември от 19 часа в Камерната зала на Драматичния театър.


Защо не гледаме на мъжете и на жените като на две различни култури ­ с различни езици, различни обичаи и различни истории, пита се Митко и се впуска в лудо приключение в опита са да разгадае другия свят. Той с интерес и много хумор изследва невероятната вселена на събирачките ­ тайнствен свят на най-добри приятелки, пазаруване и секс.


Също с много смях и ирония Бакалов анализира и дълбае в начина на живот на ловците. Дава нестандартни отговори на въпроса какво е значението на фразата “Да поседим, без да говорим”, обяснява защо дистанционното е толкова важно оръжие в ръцете на мъжете. защо не обичат да питат за посоката, когато изгубят пътя или защо никога нищо не могат да намерят в къщи.
“В защита на пещерния човек” е хитово заглавие от Бродуей. Автор е американският комедиант Роб Бекер. Представлението се играе в повече от 40 държави на 30 различни езици и има милиони зрители. И до ден-днешен това е най-успешният моноспектакъл на Бродуей. Той придобива такава популярност, че бившият кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани обявява 18 юли за Ден на пещерния човек и кръщава улица в западната част на града с името “Улица на Пещерния човек”.
“В защита на пещерния човек” прокарва пътя на помирението между жените и мъжете, изглажда съществуващите недоразумения.


Екстравагантно смешното и учудващо свежо изследване на пропастта между половете, пише за спектакъла “Чикаго Сън Таймс”.


Представлението е “комедиен феномен”, отсъжда и “Ню Йорк Таймс”.


Комедиантът Роб Бекер пише пиесата за три години, през които прави неформално изследване в областта на антропологията, праисторическата епоха, психологията, социологията и митологията.
Българският вариант е с актьора Димитър Бакалов, режисьор на спектакъла е Стоян Алексиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Георги

Георги

10.11.2012 | 12:59

Хапче за настроениел Страхотно представление! Лечение със смяхлГледахме го в НДК-София и пак ще го гледаме!

Отговори
0 0
zritel

zritel

10.11.2012 | 12:54

невероятна комедия!Пълен кеф за мъже пък и за жени!не пропускайте!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?