Следвайте ни

Перото на "Марица" Краси Димовски се завръща в литературата с "Момичето, което предсказваше миналото"

Сборникът с разкази излиза след близо 30 г. мълчание, ще бъде в книжарниците на 18 май

viber icon

Сборник с разкази „Момичето, което предсказваше миналото“ издаде нашият колега Красимир Димовски - дългогодишен журналист и изявен коментатор на вестник "Марица". 

Новата му книга идва след близо 30 години мълчание. 

Сборникът с 13 невръстни разказа, както сам ги определя писателят, е издание на ИК „Хермес“.

Книгата „Момичето, което предсказваше миналото“ от Красимир Димовски вече усилено се коментира сред четящата публика, въпреки че се очаква да бъде в книжарниците на 18 май.

Може ли да се предскаже миналото и да си спомним бъдещето? Защо светът е все още толкова неподреден като в детска игра? И защо Бог не е това, за което го мислим?

Отговорите може да са скрити в тези 13 великолепни разказа, в които децата разказват съпреживения свят на възрастните. Разкази от деца за възрастни. 13 наситени с драматизъм истории, белязани от неповторимия стил, роден от детското въображение, характерен за прозата на Красимир Димовски. Това са разкази за любовта и омразата, за страстта към летене и страстта към унищожение, за женската красота като еротика, провокация и вдъхновение, за смъртта и безсмъртието.

12-те истории са разказани от момчета, а 13-ата – от момиче, което знае възрастта на Бог.

От 11 до 24 май Издателска къща „Хермес“ организира станалите вече традиционни Дни на българската книга, като всяка седмица ще бъде публикувано ново заглавие от български писател. Сред тях е „Момичето, което предсказваше миналото“ на Красимир Димовски. Книгата ще бъде представена в Пловдив на 16 юни в Културен център-музей „Тракарт“, като част от културната програма на „Пловдив чете“.

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?