Следвайте ни

"Пепел върху слънцето" в Пловдив показва лекарския труд

viber icon

Любителите на хубавите филми в Пловдив ще могат да гледат днес от 18:15 ч.  в Lukcy Дом на киното  нашумелия български филм "Пепел върху слънцето". Темата е особена актуална сега - за проблемите в здравеопазването.

Хирург извършва интервенция с неуспешен край, а журналистка се захваща да разследва смъртта на пациента вследствие на рискованата операция.

Д-р Стефанов (Юлиан Вергов) е обвинен в допусната лекарска грешка. Младата журналистка Антония (Силвия Петкова) се впуска в смело разследване в търсене на истината, което може да коства работата й. Тя сглобява пъзела около доктора и инцидента, като интервюира негови близки и колеги.

„Филмът е разказ за д-р Стефанов, но лесно може да бъде отнесен към всеки лекар в България... Лекарите често са лошите герои в медиите. Дори при съмнение за лекарска грешка, всички веднага се нахвърлят върху тях, но никой не обръща внимание, когато си вършат работата. Именно тази тема прави филма толкова актуален в момента.“  Филмът е създаден по едноименната книга на проф. Златимир Коларов.

Това е един филм, който ме докосна много силно. Оказа се, че е много актуален. Нещо, което не сме подозирали, когато сме го снимали преди година и половина. В сюжета става дума за едно журналистическо разследване на една лекарска грешка или не, не е ясно. Наблюдаваме един процес, в който една журналистка се променя спрямо една история, която проследява. Започва да гледа на един лекар като на човек, а не само като на човека зад бялата престилка“, разказва актрисата Силвия Петкова.

„Във филма има трилър и показва как трябва да ценим това, което имаме, а именно - лекарите“, допълва Юлиан Вергов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?