49

Пчеличка на черно-бял фон ще радва бебетата в Кукления

Пчеличка, която лети от цвят на цвят и прави мед, ще видят пловдивските бебета в спектакъла „Полет” на Кукления театър. Другият герой е летящ бръмбар, който прилича на хеликоптер.

Декорът на втората постановка за бебета е умишлено черно-бял с цветни петна, защото според режисьорката Мария Банова така най-добре се развиват очните мускули при малките. Премиерата ще е на 7 февруари в 10.30 часа сутринта. 

„Полет” е вторият спектакъл за бебета на пловдивската трупа. Миналогодишният се оказа много успешен. В новия играят актрисите Даниела Русева, Наталия Василева и Соня Ботева.

„За първи път направихме постановка за бебета миналата година и разбрахме, че този театър е искрен и фин. Събрал е есенцията между публика и актьори и в него има чист диалог на енергийно ниво”, обясни директорът на Кукления Петър Влайков. 

Режисьорката Мария Банова смята, че спектакълът за деца на възраст между 6 месеца и 3 години е първата им стъпка към голямата сцена. Тя има зад гърба си 5 други театъра за бебета и е автор на сценографията.

Режисьорът Мария Банова и директорът на Кукления Петър Влайков

„Особеното при този театър е, че децата растат така, че през 2-3 месеца откриват в него нещо ново, което ги заинтригува”, обясни Мария Банова. Музиката, която създава усещането, че си насред анимационен филм, е на проф. Валерия Крачунова. 

Новият спектакъл ще бъде показван пред 25 бебета всеки вторник. Авторите търсят светлина, затова малките ценители ще сядат на специални постелки с възглавници във фоайето на театъра.

Плановете са по-нататък „Полет” да бъде показан и в Бургаския театър, където има силна традиция в театралните постановки за малки деца. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?