46

Пътуващият човек спира в Пловдив с "Едип и пророците"

Новият спектакъл „Едип и пророците“ на Драматичен театър ще направи своята премиера на 10 и 11 април. С него завършва трилогията, която пловдивската трупа посвети на пътуващия човек. Първият спектакъл бе „Одисей”, който взе Гран При на фестивала „Стаби” в Северна Македония и наградата Пловдив за театър.

Вторият спектакъл от епоса за пътуващият човек бе „Коприна” по романа на Алесандро Барико. Той стана първият български спектакъл, поканен на международната театрална олимпиада в Унгария.

„Едип и пророците” е финалът на трилогията, която започна преди 5 години.  Той е по текстове на поета Константинос Кавафис и драматурга Александър Секулов. 

Създаден е от екипа ,с който театърът работи последните години. Режисьор е Диана Добрева, а сценографията е на Мира Каланова.

Костюмите са дело на Марина Райчинова, а Петя Диманова е композитор и звуков дизайнер. Хореограф на Едип и пророците” е Стефан Йорданов.  

В него ще видим Диана Добрева, Ивана Папазова, Маргита Гошева, Елена Кабасакалова, Симеон Алексиев, Ивайло Христов, Борис Кръстев, Мартин Раков, Константин Еленков и Златко Шарков. 

Още за събитията в Пловдив днес четете в най-добрия културен гид "Марица" Справочник.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?