Патрик Галоа стяга куфарите за Пловдив

Патрик Галоа, виртуозът с флейтата, ще свири в Пловдив на 2 номеври. Той е поканен като солист на оркестъра на Пловдивска опера. Но и ще дирижира концерта си, който е посветен на френската симфонична музика. В програмата ще чуем творби от Цезар Франк, Равел и Девиен.
Патрик е свирил със Софийска филхармония и маестро Емил Табаков, с когото са приятели от 20 г. Наричат го флейтист № 1. Той не се е възгордял от това. Казва, че се стреми да бъде музикант. А това означава, че мечтае заедно с публиката и се радва на красотата, която вае с пръстите си върху инструмента.
Хората идват на моите концерти, защото аз им говоря чрез флейтата и всеки път им разказвам различни съкровени неща. Те се връщат пак и пак, защото никога не знаят какво ще им кажа следващия път. Музикантите са като актьорите, винаги играят музиката, казва Галоа.
Патрик е баща на тризнаци и дъщеря. И четиримата родени в една година - 1983 г. Софи и тройката, както той ги нарича - Филип, Пиер и Флор. И всички са музиканти. Ерик свири на цигулка, Филип - на виола, Софи - на чело, а Флор на пиано и флейта.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?