71

Първо в "Марица": Вижте как Софи Маринова и маестро Камджалов се готвят за Пловдив ВИДЕО

Маестро Йордан Камджалов и Софи Маринова се готвят за световна премиера на концерт-спектакъла "Мистерия и свобода". Концертите в Пловдив са в Античен театър на 21 и 22 юни 2024 г.(петък и събота)

Йордан Камджалов повежда изключителни творчески екип от над 100 човека от 7 държави към нови стилови, пространствени и емоционални измерения. Специален гост на незабравимото музикално пътешествие е Софи Маринова.

Събитието е без аналог. Класика, фолклор и романси ще бъдат представени в една нова композиция по безпрецедентен начин - размиване на границите между музикалните стилове. Концепцията, драматургията и музикалното ръководство на този уникален концерт-спектакъл е изцяло дело на диригента Йордан Камджалов.

Софи Маринова – гост-солист ще изпълнява произведения от различни жанрове на няколко езика. Зашеметяващата музикална импровизация преплита различни жанрове, изразяваща пълната музикална свобода на изпълнителите през призмата на пълна мистерия за зрителите.

Представянето на „Мистерия и свобода“ е част от първото национално съвместно турне на тези изключителни изпълнители и творчески състави. 

Участват: 
- Софи Маринова
- GENESIS ORCHESTRA
- The Eastern Quartet
- Музикална лаборатория за Човека – Хор
- Музикална лаборатория за Човека – Ансамбъл

Поради изключително високия интерес, местата за концерт-спектакъла „Мистерия и свобода“ бяха изчерпани за броени дни след обявяването им и организаторите обявиха допълнителни извънредни дати в градовете от турнето. За Пловдив това са 21 и 22.06., Античен театър.

Хиляди зрители ще имат възможност да се потопят и преживеят този зашеметяващ и без аналог музикален шедьовър на изпълнителското изкуство.

Първо в "Марица" даваме изключителната възможност и чест за всички фенове да влязат в кухнята на събитието и да видят кадри в недовършен вид с много, много, много малка част от артистичният състава на концертите. С тези сурови, работни кадри, Маестро Йордан Камджалов и Софи Маринова поздравяват публиката от утрото на репетиционният процес. 

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?