Следвайте ни

Първо в "Марица": Кръщават Камерната зала на Ламбо

viber icon

Камерната зала на Драматичен театър в Пловдив ще носи името "Стефан Данаилов". Официалната церемония ще се състои в навечерието на 24 май, когато се връчват наградите "Пловдив".

Министърът на културата Боил Банов горещо подкрепи предложението на инициативния комитет, съобщи народният представител и бившия кмет на Пловдив Спас Гърневски. Той е един от инициаторите Камерната зала да се кръсти на името на големия български актьор и основател на театралния фестивал "Сцена на кръстопът". Горд съм, че фестивалът е създаден, когато бях кмет на Пловдив, и че вече четвърт век пълни залите, каза Гърневски.

В комитета участват още председател на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов, съоснователят на фестивала и главен спонсор Димитър Георгиев, директорът на "Сцена на кръстопът" Димитър Малашинов,  зам.-кметът по култура Пламен Панов, директорът на Драматичен театър Кръстьо Кръстев, продуцентът  на "Сцена на кръстопът" Ирен Чанкова, актьорът Сава Драгунчев, депутатът  и актьор Евгени Будинов,  ученик на Стефан Данаилов.

 На 14 февруари комитетът отправи призив до Министерството на културата за подкрепа на инициативата. Договорихме се за ритуала по наименуването на Камерната зала на Стефан Данаилов, министърът пое ангажимент да присъства на този голям празник, когато ще се събере целият музикален, литературен и културен елит на Пловдив. Стефан Данаилов го заслужава. като министър на културата той направи много за Камерната зала и за града, коментира Спас Гърневски.

В същия ден ще бъде открит ще бъде открит и барелефът на Стефан Данаилов на входа на театъра, спонсориран от Димитър Георгиев. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай