46

Парцалев, Гец и Вачков оживяват на Фотографските срещи

Легендите на българското кино ще са във фокуса на тазгодишните „Международни фотографски срещи”, които ще бъдат открити на 14 октомври в галерия „Капана”. Форумът е един от най-старите в града и се провежда вече повече от трийсет години.

В него участват професионалисти и любители на фотографията. През 2022 година изданието обръща поглед към връзката между фотографията и киното.

Събитието ще ни припомни за едни от най-големите звезди на родното и световното кино, представяйки два изложбени проекта "Звезди на българското кино" от архива на Българска национална филмотека и "Портрети от фоайето: 25 години София Филм фест" на Боряна Пандова.

Ще видим прекрасни фотографии на Георги Парцалев, Григор Вачков, Апостол Карамитев, Георги Георгиев-Гец и Стефан Данаилов.

Ще има и лекционни срещи на тема „Да поговорим за фотография и кино. Всички събития са с вход свободен, специални гости на откриването ще бъдат Стефан Китанов ​- създател и директор на София Филм фест, и Росен Спасов - филмов експерт в Българска национална филмотека.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?