Paradise Lost се завръщат в България през декември

Готик метъл групата Paradise Lost ще забие в София на 3 декември. Концертът на британците ще се случи в Mixtape 5, а билетите вече са пуснати в продажба от 55 лв. в платформата на Epay.Go. и на всяка каса на EasyPay в страната.

Това ще е поредното гостуване на музикантите в България. Последният им концерт бе преди три години по случай тържеството за 12 години от съществуването на радио Тангра мега рок. През зимата на 2020-та те ще представят музика от новия си албум „Obsidian“, който излиза на 15 май от Nuclear Blast/Wizard. 

Човек може да се наслаждава на музиката в практически всякаква среда и се надяваме новият ни албум да ви донесе повече светлина в мрака на тези несигурни времена! Благодарим за постоянната ви подкрепа през всичките тези години. Скоро ще се видим и на концерт. Феновете в България отдавна имат специално място в сърцата ни. Нямаме търпение за новата ни среща.“ - споделя вълнението си вокалистът Ник Холмс. 

Групата е създадена през 1988 година в град Халифакс. Заедно със сънародниците си от My Dying Bride и Anathema, те са определяни като създатели на подстила Дет/Дуум Метъл, смесвайки депресиращите и бавни мелодии на Дуум звученето с агресията и вокалния стил на Дет Метъла. В този стил те издават първите си 3 албума – Lost Paradise, Gothic, Shades of God. Ник Холмс и Грег Макинтош са основните композитори, като повечето създадени песни са тяхно дело.

Музикантите са изключително любими в Германия и Гърция, но намират своите многобройни почитатели и в България. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?