Следвайте ни

Панорамата на морското дъно в музея спира дъха СНИМКИ

viber icon

Проектът за 3D морска панорама на приземния етаж на Природонаучния музей е вече готов и тези дни се очаква да започне лепенето на специалното покритие по пода и стените.

То трябва да изобразява истинска панорама от морското дъно и е с резолюция стотици милиони пиксели.

Предишният проект бе отхвърлен от музея заради недоброто му качество. „Картината, която тогава видяхме изобщо не е с качеството, което търсим и поискахме цялостна преработка”, обясни директорът на музея д-р Огнян Тодоров.

Фолиото трябва да бъде залепено в залата с трите нови мегааквариума с общ обем 28 кубически метра. Материалът не е винил, а е доста по-дебел и наподобява балатум. 

Изображенията с висока резолюция на морското дъно се отпечатват на специална машина. Тя е единствена у нас и подобна има чак в Унгария. 

„Проектът се забави вече 6 месеца и от това страдат големите ни риби. Вчера почина още една голяма акула защото има нужда от по-голям аквариум”, каза д-р Тодоров.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?