Панчо Панчев издаде 20 разказа за любовта и съдбата

20 автентични разказа за любовта и превратностите на съдбата съдържа сборникът „Съпреживяно“. Това е втората книга с истории на бившия служител на службите за сигурност Панчо Панчев, който не спира да удивява читателите с литературния си талант. Той благодари на приятелите си, които са му доверили тези лични истории и са му позволили да ги разкаже. Панчо Панчев е роден на 18 август 1953 г. в село Маноле.

Завършва българска филология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и магистратура в Центъра за пазарна икономика и предприемачество. Работил е в сферата на сигурността и охраната. Първият му сборник с разкази е „Играта продължава“.   

Поетесата Катя Стоилова посочва, че Панчев, когото е мислела, че познава от години, се оказа​л таен романтик, затворил дълбоко в себе си душа на творец. „Съпреживяно“ я е изненадал с това, че историите, които разказва, вървят леко и естествено, с обиграно перо и без авторово усилие. „Безспорно талантливо поднесени сюжети от нещата от Живота, зад чиято изява се крие обикновено различна истина. Истина - тъжна, жестока, смешна и като че ли  винаги неочаквана“, подчертава доц. д-р Тони Михова.

В книгата са събрани къси, изпъстрени с житейски смисъл, опит и мъдрост разкази. Разкази-откровения за истинския  наш живот, смята пък арх. Димитър Петров.

Според доц. д-р Петър Ненков в „Съпреживяно“ авторът успява само с няколко щрихи да обрисува своите герои и да направи читателите съпричастни на техните любовни увлечения, прекършени съдби и лични драми. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?