46

Отпускат за талантливи поети и писатели от 800 до 3500 лв. в Пловдив

Между 800 лева за стихосбирка и до 3500 лева за белетристична творба ще получат одобрените литературни произведения на пловдивски автори по Компонент 4. Той е част от бюджета за култура в града и със средствата се подпомагат книги, които са важни за Пловдив. 

По този компонент се финансират разходи за авторски хонорари, редакторска и коректорска дейност, дизайн. Както всяка година срокът за подаване на пакета документи е от 1 до 15 юли.

Формулярите за кандидатстване са публикувани целогодишно и могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Пловдив http://www.plovdiv.bg, в раздел „Култура“, в публикацията „Наредба за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив“, К4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“.

По този компонент се финансира подготовката до етап „електронна книга в PDF“. Могат да кандидатстват издателства, които представят пловдивски писатели или важни за града издания.

Документи за финансиране ще се приемат в деловодството на Община Пловдив на адрес пл. „Стефан Стамболов“ №1 с кореспондент отдел „Култура, археология и културно наследство“ за Компонент 4 „Произведения на пловдивски писатели и важни за града издания“. 

Документи се приемат и по електронен път на адрес: [email protected], подписани с електронен подпис на кандидатстващото за финансиране юридическо лице. За 2021 по Компонент 4 бе финансирано издаването на 7 книги. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?