71

Откриват с "Не/формално" новия дома на Дружеството на пловдивските художници

С изложба на младите "Не/формално" днес от 18 часа ще бъде официално открит новият дом на Дружеството на пловдивските художници. Събитието ще се проведе на бул."Цар Борис lll Обединител" № 153. Месеците усилен труд и ремонти и помощтта от фирми, приятели и съмишленици на дружеството дадоха резултат. Часове преди откриването на този "малък Лувър" Снежана Фурнаджиева - председател на Дружеството на пловдивските художници разказва:

„Днес светлия, красив нов дом на Дружество на пловдивските художници ще бъде открит с изложба на младите "Не/формално", с което ще бъде отбелязано новото начало, надеждите ни! Когато човек мисли и върши добри дела, Бог отваря пътя и изпраща ангели за помощ! Първият Ангел ни даде ключове за нов дом и продължи да ни подкрепя и дарява до осъществяването на този малък Лувър, който започнахме от окаяна съборетина - до днешния блясък.", разказа Снежана Фурнаджиева.

В изложбата участват 24 автори в богата експозиция. Те поставят много въпроси и очаквания. Част от авторите са добре познати, дори награждавани творци. Включиха се и най-младите, току що завършили художници. Сред познатите имена са Ирина Гърдева - куратор на изложбата, Пламен Велчев, Светлана Желязкова, Осман Юсеинов, Деляна Георгиева, Борислава Сотирова, Мирослав Арабаджиев, Кирил Иванов и много други.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?